Тігіпко розповів, коли пенсіонери будуть працювати на економіку

Четвер, 20 жовтня 2011, 16:50

У 2013 році на пенсійних рахунках другого рівня  буде щонайменше 3,6 мільярда гривень.

Про це під час міжнародної конференції заявив віце-прем’єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє "Урядовий портал".

"За попередніми підрахунками, у 2013 році на пенсійних рахунках другого рівня  буде щонайменше 3,6 мільярда гривень, які можна буде інвестувати. Якщо брати 2020 рік, то мінімальна сума може скласти 36 мільярдів  гривень", - наголосив він.

За   словами урядовця, під час підготовки законодавства щодо другого рівня пенсійного забезпечення потрібно прописати жорсткі гарантії збереження вкладів та їхньої дохідності, а також вимоги до компаній, які управлятимуть цими коштами.

Реклама:

Тігіпко зазначив, що перш ніж законодавство буде прийнято, уряд проведе консультації з експертами та винесе його на громадське обговорення.  

Як раніше повідомлялося, в уряді очікують, що другий рівень пенсійного забезпечення може бути введений з 2013 року за умови бездефіцитності Пенсійного фонду.

На першому етапі коштами, які зосереджені на пенсійних рахунках, буде управляти держава, а надалі, за бажанням вкладників, вони можуть бути передані в управління приватним пенсійним фондам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!