Євросоюз потерпає від дефіциту цукру

Четвер, 20 жовтня 2011, 16:20

В Європейському союзі зростає дефіцит цукру на тлі глобального надлишку продукції.

В даний час в глобальному масштабі спостерігається найбільше за останні чотири роки насичення ринку цукром, пише "Дело".

При цьому Євросоюз стикається з браком цієї агропродукції другий рік поспіль.

За даними Європейського комітету споживачів цукру, запаси продукції в ЄС за рік, що завершується у вересні, відстануть від попиту на нього на 1,1 мільйона тонн.

У той же час світове виробництво цукру перевищить його використання на 5,32 мільйона тонн.

"Ми не можемо купувати цукор в ЄС, тому що його немає в Євросоюзі. Ціни на газовану воду, морозиво та кондитерські вироби серйозно підвищаться", - заявив керівник компанії R&R Ice Cream Джеймс Ламберт.

За даними Єврокомісії, у липні вартість однієї тонни білого цукру в ЄС зросла до 548 євро, що стало найбільшим показником з вересня 2009 року.

У доповіді Світового банку зазначається, що в 2010 році світові ціни на цукор зросли на 62%. За підсумками липня 2011 продовольчі товари в річному вираженні збільшилися в ціні на 33%.

Наприкінці серпня голова правління Союзу цукровиробників Росії (Союзроссахар) Андрій Бодін повідомляв, що в 2011 році Росія може після дванадцятирічної перерви почати експорт білого цукру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"


powered by lun.ua
Підпишіться на наші повідомлення!