"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило прогноз з рейтингів українських компаній

Четвер, 20 жовтня 2011, 13:59

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 19 жовтня знизило до "стабільного" з "позитивного" прогноз із рейтингів шести українських компаній слідом за змінами прогнозу із суверенних рейтингів України.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом змінений прогноз із довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті DTEK Holding Limited, Metinvest BV і Kernel Holding SA - холдингових компаній українських "Дтек", "Метінвест" і "Кернел Груп", а також Ferrexpo Plc, ВАТ "Миронівський хлібопродукт" та її холдингової компанії MHP SA.

Разом з тим відповідний рейтинг компаній був підтверджений на рівні B.

Реклама:

Агентство, також знизило до "стабільного" з "позитивного" прогноз із довгострокового РДЕ в національній валюті DTEK Holding Limited, Metinvest BV, MHP SA ВАТ "Миронівський хлібопродукт" і Kernel Holding SA. Відповідні рейтинги підтверджені на рівні В+.

Крім того, для DTEK Holding Limited і Metinvest BV короткостроковий РДЕ в іноземній і національній валютах був підтверджений на рівні В, пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті - на рівні B, а рейтинг зворотності активів на рівні RR4.

Їх національні довгострокові рейтинг, а також для ВАТ "Миронівський хлібопродукт" і Kernel Holding SA, підтверджені на рівні AA+ (ukr) зі "стабільним" прогнозом.

Національний пріоритетний незабезпечений рейтинг DTEK Holding Limited і MHP SA підтверджений на рівні AA+ (ukr).

Національний короткостроковий рейтинг Metinvest BV підтверджений на рівні F1+ (ukr).

Крім того, були підтверджені пріоритетний незабезпечений рейтинг Ferrexpo Plc в іноземній валюті і пріоритетний незабезпечений рейтинг випуску гарантованих облігацій Ferrexpo Finance plc. на рівні B з рейтингом поворотності активів RR4.

Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті Ferrexpo Plc підтверджений на рівні B.

Як повідомлялося, Fitch в середу погіршило прогноз довгострокових РДЕ України в національній та іноземній валюті, що стоять на рівні B, з "позитивного" до "стабільного".

Крім того, агентство підтвердило як довгострокові, так і короткострокові РДЕ країни на рівні B і країнову стелю України на рівні B.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: