Депутати відмовились розглядати пільги

Четвер, 20 жовтня 2011, 13:40

Верховна рада зняла з розгляду на сьогоднішньому засіданні законопроект №9127, що обмежує пільги 36 категорій громадян.

Про це оголосив після перерви спікер Володимир Литвин, повідомляє DT.UA.

Даний законопроект було включено до порядку денного сьогоднішньої роботи парламенту, хоча голова фракції Партії регіонів ще вчора заявляв, що даний законопроект у четвер, 20 жовтня, розглядатися не буде, оскільки його ще не допрацьовано.

Литвин не уточнив, коли законопроект №9127 буде винесено на розгляд Верховної ради, зазначивши лише, що до нього є кілька зауважень, у тому числі з боку Мін'юсту.

Реклама:

Нагадаємо, на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 17 жовтня, голова парламенту Литвин пообіцяв поставити на голосування законопроект №9127 до розгляду проекту держбюджету на 2012 рік.

З такою ініціативою виступив голова комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, і його пропозиція не викликала зауважень у фракцій.

Згідно з меморандумами, підписаними 30 вересня Кабінетом міністрів зі Спілкою ветеранів Афганістану і Союзом "Чорнобиль України", законопроект №9127 буде прийнято, але без одіозних перехідних положень, які передбачали ручний режим регулювання пільг Кабінетом міністрів.

Дана норма стосується всіх 36 категорій пільговиків, яких торкається цей законопроект.

9 вересня Верховна рада прийняла законопроект №9127 у першому читанні, що призвело до масових акцій протесту. Саме вони і стали причиною підписання зазначених меморандумів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: