З листопада тепло для "бюджетників" подорожчає на 50%

Четвер, 20 жовтня 2011, 13:36

Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг затвердила з 1 листопада підвищення в середньому на 45% тарифів на теплопостачання та на 8% на водовідведення та водопостачання для 11 бюджетних та інших підприємств, крім населення.

"На сьогодні, я ще раз хочу звернути увагу, що комісія коректувала тільки одну складову. По теплу - це газ, і тільки одну складову по воді - електроенергію", - сказав глава Нацкомуслуг Валерій Саратов на засідання відомства в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що в даний час Нацкомпослуг приймає рішення щодо економічного обгрунтування та подальшого коригування діючих тарифів на підставі висновків Державної інспекції по цінах.

Він додав, що відомство готується до того, "щоб приймати власні рішення по тарифах" з початку 2012 року.

Реклама:

На питання про підвищення тарифів на ЖКГ для населення Саратов відповів, що "всі рішення ми будемо приймати після того, коли будуть затверджені позиції по газу з Росією".

Нацкомпослуг на своєму третьому засіданні в четвер затвердила підвищення тарифів для 11 підприємств-ліцензіатів, з яких по одному знаходяться в АРК, Київській, Житомирській, Черкаській, Харківській та Дніпропетровській областях, два - у Херсонській, три - у Сумській областях.

На другому засіданні комісії 30 вересня відомство розглядало заявки на підвищення тарифів від 163 підприємств-ліцензіатів на теплопостачання та 68 - на водопостачання та водовідведення.

У той день Нацкомпослуг затвердила з 1 жовтня 2011 року підвищення в середньому на 58,5% тарифів на теплопостачання для бюджетних та інших підприємств, крім населення.

Тоді голова комісії пояснив: коректування існуючих тарифів на теплопостачання було проведена, зокрема, з урахуванням рішення НКРЕ від 29 вересня збільшити граничний рівень цін на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також для бюджетних організацій на 11,9% - з 3,23 тисячі гривень до 3,382 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів.

Саратов зазначив, що зростання ціни на газ в середньому становило 72% з грудня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!