Азаров вже рахує заробітки від вільної торгівлі з СНД

Четвер, 20 жовтня 2011, 11:56

Додаткові доходи державного бюджету України за перший рік дії угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД можуть становити близько 9,5 мільярда гривень.

Таку цифру спрогнозував прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вже в 2012 році Україна може істотно збільшити зовнішньоекономічний товарообіг і отримати додатковий приріст ВВП на рівні, як ми прогнозуємо, приблизно 2% від ВВП. За нашими підрахунками, додаткові доходи держбюджету тільки на перший рік угоди можуть дати близько 9,5 млрд грн" , - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у четвер.

Він нагадав, що на засіданні глав урядів СНД була досягнута домовленість про те, що всі країни ратифікують цю угоду до кінця 2011 року, і з 1 січня 2012 року вона почне діяти.

Реклама:

"У Європі з'явилася нова величезна зона вільної торгівлі, при чому унікальна, оскільки інтегрує ресурси як Європи, так і Азії", - підкреслив український прем'єр.

Він порівняв цю торгову зону з такими торговими об'єднаннями як Південно-Американська, Латиноамериканська та Азіатсько-Тихоокеанська зона вільної торгівлі.

Азаров у черговий раз підкреслив, що підписання Україною угоди про ЗВТ з країнами СНД не суперечить її планам підписати аналогічну угоду з Європейським Союзом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!