Пінчук готується до запуску нового заводу

Четвер, 20 жовтня 2011, 10:07

В другому кварталі 2012 року корпорація "Інтерпайп" Віктора Пінчука запустить в експлуатацію новий сталеплавильний завод - "Дніпросталь".

Генеральний директор компанії "Інтерпайп" Олександр Киричко на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив, що завод "Дніпросталь" випустить в 2012 році 700 тисяч тонн сталі, що дозволить знизити собівартість виробленої корпорацією трубної продукції.

В "Інтерпайпі" розраховують виробляти трубну заготовку на своєму заводі за собівартістю, яка існує в світі, пише "Комерсант Україна".

Нагадаємо, що зараз вона становить 550-600 доларів за тонну, тоді як ринкова ціна досягає 700 доларів за тонну.

Реклама:

"З урахуванням здешевлення вартості сировини загальна рентабельність трубної продукції "Інтерпайпа" виросте мінімум на 17-20%", - говорить аналітик Андрій Герус з ІК Concorde Capital.

Втім, для того, щоб забезпечити підприємство сталлю, "Інтерпайпу" доведеться вирішити проблему з постачанням лому, потреба в якому зросте до 1,5 мільйона тонн т на рік.

Компанія планує інвестувати 30 мільйонів доларів на розвиток "Дніпропетровського Втормета" та мережі майданчиків із заготівлі брухту за Україні.

Нагадаємо, рішення почати будівництво електросталеплавильного комплексу "Дніпросталь" корпорація прийняла в 2007 році.

Інвестиції в проект становили 700 мільйонів доларів, термін окупності 7-8 років.

Потужність "Днепросталі" - 1,32 мільйона тонн продукції на рік, що робить його найбільшим підприємством такого типу в Східній Європі.

В майбутньому компанія планує розширити потужності до 2 мільйонів тонн.

"Холодні" випробування обладнання нового заводу почнуться на наступному тижні, перший етап тестування нового електросталеплавильного комплексу триватиме до кінця листопада.

Завод почне виробництво сталі в II кварталі 2012 року.

Олексій Андрейченко з ІК "АРТ-Капітал" нагадує, що слідом за "Інтерпайпом" нові електросталеплавильні виробництва планують побудувати і інші учасники ринку - Ferrexpo, "Індустріальний союз Донбасу" і "Донецьксталь".

Андрейченко зазначає, що відмова від мартенівської виплавки сталі дозволяє значно збільшити рентабельність виробництва, але ставить проблему ломозаготовки.

Герус прогнозує, що в найближчі 4-5 років металургійні корпорації, які зважилися розвивати електросталеплавильне виробництво, сконцентрують всі найбільші брухтозаготівельні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!