Греція отримає гроші від ЄС та МВФ

Неділя, 2 жовтня 2011, 12:22

Греція отримає черговий транш допомоги ЄС і МВФ.

Про це заявив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос, передають "РИА Новости".

"Враховуючи, що ми приймаємо такі складні рішення, а греки беруть на себе такі серйозні жертви, - так, шостий транш забезпечений", - сказав Венізелос.

Грецький уряд веде на цих вихідних екстрені переговори з "трійкою" кредиторів - Єврокомісія, Європейський центральний банк, МВФ щодо надання чергового 8-мільярдного траншу допомоги, який країна використовує для виплат за зовнішнім боргом, а також для фінансування бюджетного дефіциту.

Реклама:

Транш був необхідний Греції ще у вересні, але кредитори затримали його, вимагаючи додаткових скорочень, щоб реалізувати бюджетну програму на 2011 рік.

Передбачається, що в обмін на транш Греція знову скоротить зарплати та пенсії і звільнить в "трудовий резерв" до 30 тисяч держслужбовців.

Нагадаємо, раніше Ernst & Young у своєму квартальному звіті Прогноз для Європи заявила, що дефолт Греції тепер є неминучим і питання лише в тому, коли він відбудеться.

Аналітики Ernst & Young дійшли висновку, що боргова криза в єврозоні не показує ніяких ознак ослаблення, незважаючи на всі зусилля чиновників і представників.

Між тим, 26 вересня повідомлялося, що на переговорах з порятунку зони євро стали вимальовуватися риси нового плану запобігання глибокої кризи в країнах з єдиною валютою.

За даними Бі-бі-сі, ключовими пунктами плану порятунку євро можуть стати списання 50% державного боргу Греції та збільшення розміру фонду Європейської фінансової стабільності (EFSF) з 440 мільярдів євро до 2 трильйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!