ЯНУКОВИЧ ПРО ЄС: МИ ЯК БІДНІ РОДИЧІ

Середа, 19 жовтня 2011, 20:50

Україна має отримати таку угоду з Європейським Союзом, яка потрібна Україні.

Про це заявив президент Віктор Янукович в телеінтерв'ю поету і журналісту Віталію Коротичу на Першому національному.

"Ми ставимо питання, щоб в цій угоді була відображена перспектива України, входження до Європейського Союзу. Якщо цієї перспективи не буде, вона буде пуста", - зазначив він.

"Вона навіть, ну я скажу, буде негативно впливати на процес євроінтеграційний. Тобто мотивації немає в цій угоді", - додав президент.

Реклама:

Янукович нагадав, що "ця угода вона ж підписується один раз".

"Якщо ми її зараз підпишемо, а парламент ратифікує, другої угоди вже не буде. І ця угода наскільки вона залишиться невідомо. Років, десятків років. Ми не знаємо", - заявив він.

"Безумовно, вони (Європейський Союз) не хочуть сьогодні брати будь-які зобов'язання на себе, тому що вони не впевнені, що вони будуть розширятися. Ми це чуємо. Є держави, які категорично проти розширення ЄС", - зазначив президент.

"Складається таке враження, що ми, як бідні родичі, просимось, а нас не пускають. Я цього не хочу. Я не хочу, щоб в нас були порушені наші права партнерські. І я хочу, щоб ми мали таку угоду, яка потрібна нам", - наголосив Янукович.

Як відомо, Віталій Коротич - один із підписантів скандального листа до Януковича з висловлюваннями на підтримку проведених ним "реформ".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!