Fitch погіршило прогноз рейтингу українських банків

Середа, 19 жовтня 2011, 18:22

Рейтингове агентство Fitch в середу переглянуло прогноз рейтингiв дев'яти українських банкiв iз "позитивного" до "стабiльного" i пiдтвердило рейтинги цих банків.

Про це йдеться в повiдомленнi агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Рейтинговi дiї послiдували за аналогiчним переглядом прогнозу за довгостроковими рейтингами дефолту емiтента (РДЕ) України в iноземнiй i нацiональнiй валютi.

Змiна прогнозу за рейтингами Укрсиббанку, Укрсоцбанку, банку "Форум", "Прокредит банку", "Правекс-банку", "ВТБ банку" та "КIБ Кредi Агрiколь" вiдображає зменшення ймовiрностi пiдвищення стелi України (B) пiсля перегляду прогнозу за суверенними рейтингами.

Реклама:

"Країнова стеля України, що вiдображає трансфертний ризик i ризик конвертацiї, стримує довгостроковi РДЕ банкiв в iноземнiй валютi, оскiльки обмежує ступiнь, в якому пiдтримка з боку мажоритарних iноземних акцiонерiв цих банкiв може враховуватися в їхнiх рейтингах", - наголошується в прес-релiзi Fitch.

Довгостроковi РДЕ банкiв у нацiональнiй валютi B + також беруть до уваги країновi ризики України.

Укрсиббанк перебуває у 85-вiдсотковiй власностi французького BNP Paribas - AA/Rating Watch "негативний".

Укрсоцбанк на 95,45% належить iталiйському UniCredit SpA - A/Rating Watch "негативний" через його вiденську дочiрню структуру UniCredit Bank Austria AG - A/прогноз "стабiльний".

Мажоритарна частка в банку "Форум" (96%) перебуває у власностi нiмецького Commerzbank AG - A +/прогноз "стабiльний".

"Прокредит банк (Україна) контролює (60% голосуючих акцiй) нiмецький ProCredit Holding AG - BBB-/прогноз "стабiльний".

"Правекс-банк" перебуває у 100-вiдсотковiй власностi iталiйського Intesa Sanpaolo SpA - A/прогноз "негативний".

Часткою понад 99% у "ВТБ банку" (Україна) володiє росiйський банк ВТБ - BBB/прогноз "стабiльний".

"КIБ Кредi Агрiколь" перебуває у 100-вiдсотковiй власностi французького Credit Agricole SA - AA-/Rating Watch "негативний" через дочiрню структуру Credit Agricole Corporate Investment Bank, що базується у Францiї - AA-/Rating Watch "негативний".

Змiна прогнозiв за рейтингами Укрексiмбанку та Ощадбанку, що перебувають у державнiй власностi, вiдображає думку Fitch про те, що здатнiсть держави надати їм пiдтримку у разi потреби залишається обмеженою, про що свiдчать сувереннi довгостроковi РДЕ на рiвнi B.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: