ФДМ отримав 25% "Дніпроенерго", щоб продати Ахметову

Середа, 19 жовтня 2011, 17:49

Держпакет акцій ПАТ "Дніпроенерго" в розмірі 25% статутного фонду списаний з рахунку в цінних паперах НАК "Енергетична компанія України" і зарахований на рахунок Фонду державного майна.

Про це повідомляє електронна система розкриття інформації емітентів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

Таким чином, на рахунку НАК "ЕКУ" залишається держпакет акцій "Дніпроенерго" в розмірі 25,0000167% статутного фонду, акціонером ще 41,6% акцій ПАТ є DTEK Holdings Limited. Ріната Ахметова.

Як зазначається в оприлюдненій інформації, 25% "Дніпроенерго" передано ФДМУ з метою їх подальшої приватизації, передає УНІАН.

Реклама:

ФДМ в серпні почав підготовку до проведення приватизаційних конкурсів, у тому числі з продажу 25% "Дніпроенерго".

У той же час, ФДМУ так і не оголосив у вересні цього року конкурс з продажу блокпакета "Дніпроенерго", як це було заявлено раніше.

Кабінет міністрів своїм розпорядженням № 310 від 11 квітня вирішив продати 25% "Дніпроенерго", 45,1% "Західенерго", по 50% "Вінницяобленерго", "Дніпрообленерго" та "Закарпаттяобленерго", 46% "Черкасиобленерго", по 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 40, 06% "Донецькобленерго", 25,99% "Тернопільобленерго", 25% "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: