"Укрзалізниця" пропонує інвесторам організувати пасажирський рух

Середа, 19 жовтня 2011, 17:06

"Укрзалізниця" не проти того, щоб приватний інвестор прийшов працювати в пасажирський сектор залізничних перевезень.

Про це заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак під час наради у відомстві, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-центр відомства.

"Якщо інвестор готовий взяти в оренду пасажирські вагони, капітально відремонтувати їх і возити пасажирів, наприклад, вночі, ми тільки вітатимемо ці наміри і підемо назустріч - надамо рухомий склад і розробимо нитку для руху потягів", - зазначив голова "Укрзалізниці".

"Не виключаю, що для бізнесу організація нічного пасажирського сполучення, у разі стійкого попиту на нього, стане привабливою ідеєю. Потяги можуть бути сезонними, наприклад, у період зимових свят", - наголосив Козак.

Реклама:

Зокрема, головному управлінню з пасажирських перевезень дано доручення розробити конкретні механізми реалізації такого виду співпраці та організації перевезень.

Такі ж пропозиції "Укрзалізниця" має і в приміському секторі пасажирських перевезень.

Згідно з повідомленням, "Укрзалізниця" готова разом з великими приватними підприємствами, працівники яких регулярно користуються приміським залізничним сполученням, регіональними бізнесменами, меценатами, місцевою владою розглядати варіанти організації приміського залізничного сполучення й обслуговувати замовлення з організації перевезень.

Як нагадують у відомстві, напередодні "Укрзалізниця" звернулася до операторів туристичного сектора з проханням заздалегідь подавати заявки на формування окремих потягів, вагонів або груп вагонів під цільові перевезення туристів під час пікових зимових перевезень до місць відпочинку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!