ЄБРР став власником українського страховика

Середа, 19 жовтня 2011, 12:45

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) увійшов до складу акціонерів ЗАТ "СК "Універсальна", інвестувавши в капітал компанії 85 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні страхової компанії, повідомляє агентство УНІАН.

В ньому зазначається, що на зборах акціонерів страховика від 13 жовтня 2011 року відбулося затвердження результатів додемісії.

Статутний фонд компанії був збільшений шляхом випуску простих іменних акцій - 37,95 мільйона штук. ЄБРР сплатив 100% акцій додаткової емісії.

Реклама:

У повідомленні вказують, що частка участі ЄБРР становила 23% у капіталі страховика, що робить його другим за величиною пакету акціонером СК "Універсальна".

Інші акціонери компанії не знижували свою участь в капіталі.

Також повідомляється, що рішення про залучення нового інвестора було прийняте акціонерами і керівництвом компанії "Універсальна" у розрізі стратегії на найближчі 5 років.

Залучені ресурси будуть спрямовані на розвиток компанії: поліпшення структури активів, усіх фінансових показників, розвиток мережі, поліпшення клієнтського сервісу, навчання персоналу, IT технології.

У цілому ж політика СК "Універсальна" з диверсифікації портфеля і зниження частки моторного страхування залишиться незмінною.

Страхова компанія "Універсальна" працює на страховому ринку з травня 2002 року.

За даними компанії, на 1 липня 2011 року її основними акціонерами були Whiteford Limited - 53,71%, Goldman Sachs - 10,54%, Emerging Europe Growth Fund, LP, керований Horizon Capital, - 10,65%, Genesis - 9,89%.

У кінці вересня Антимонопольний комітет дозволив ЄБРР придбати більше 25% акцій СК "Універсальна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: