Азаров про лист по ЄЕСУ: Лавринович - не весь уряд

Середа, 19 жовтня 2011, 11:16

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що в ході зустрічі у вівторок з російським колегою Володимиром Путіним тема погашення заборгованості корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міноборони РФ не обговорювалася.

Про це він сказав в середу, в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вчора ця тема не обговорювалася. Вона дисонує з питаннями розвитку наших двосторонніх відносин. Якщо ми зацікавлені наші відносини загнати в глухий кут, можна обговорювати цю тему. Якщо ми зацікавлені у розвитку наших відносин, то за своєю ініціативою я цю тему піднімати не збираюся", - зазначив він.

Коментуючи лист міністра юстиції України Олександра Лавриновича про непідтвердження інформації про держгарантії по боргах ЄЕСУ, прем'єр зазначив, що міністр юстиції "не може відповідати за весь уряд".

Реклама:

"І навіть якщо він (міністр юстиції) написав листа, то, по-перше, це внутрішній документ, який міністр юстиції адресував до секретаріату Кабміну, в якому містилася тільки інформація про те, що в Мін'юсті таких документів немає. Але це зовсім не означає , що їх немає в складі документації, яку має уряд", - сказав український прем'єр.

Він підкреслив, що існує цілий ряд документів, за якими в даний час працюють правоохоронні органи, розглядаючи їх з точки зору наявності в них порушення законодавства посадовими особами, які ці документи видавали.

Також йде робота юристів і фінансистів уряду на предмет того, чи є ці документи підставами для пред'явлення Україні претензій.

"Той лист міністра юстиції - це лише один з фрагментів того великого розгляду і вивчення, яке зараз проводиться міністерствами та відомствами, причетними до цієї справи", - резюмував Азаров.

Як відомо, міністр юстиції Лавринович заявив, що в Мінфіні немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації "ЄЕСУ".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: