Інвестори увійшли в смак і скуповують "валютні" облігації Мінфіну

Середа, 19 жовтня 2011, 10:28

На аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої держпозики за "валютною" прив'язкою Міністерству фінансів вдалося залучити до бюджету 955 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті Міністерства фінансів України, повідомляє "Дело".

Кошти були залучені в два етапи. На аукціоні, оголошеному заздалегідь - 17 жовтня, були продані трирічні папери на суму 804 мільйона гривень. Середньозважений рівень прибутковості становив 8,21% річних.

Увечері у вівторок Мінфін оголосив ще про один аукціон.

Реклама:

Примітно, що повідомлення про нове розміщення з'явилося на сайті міністерства в 17.46, а вже в 17.48 були оприлюднені його результати. Були продані трирічні ОВДП на суму 150,7 мільйона гривень з прибутковістю 8,22% річних.

За підсумками чотирьох попередніх аукціонів у бюджет за рахунок "валютних" ОВДП вдалося залучити 4,5 мільярда гривень. Таким чином, в цілому інвестори придбали держоблігацій з валютною прив'язкою на суму близько 5,4 млрд. грн.

Раніше повідомлялося, що 10 жовтня на позапланових аукціонах Мінфін розмістив 5 і 10-річні облігації внутрішньої держпозики з індексованою вартістю (з валютною прив'язкою) відповідно на 610 мільйонів гривень і 1 мільярд гривень.

А 7 жовтня на аукціоні з розміщення "валютних" облігацій внутрішньої держпозики Мінфін залучив до бюджету 1,74 мільярда гривень.

Термін обігу бондів становив 5 років, середньозважений рівень прибутковості - 8,75% річних.

Як відомо, Уряд дозволив випуск ОВДП з валютною прив'язкою постановою № 1011 від 28 вересня 2011 року.

Згідно з документом, індексація номінальної вартості такої облігації здійснюється на дату її погашення відповідно до зміни середньозваженого курсу гривні до долара США на міжбанківському ринку за календарний місяць, що передує первинному розміщенню і погашенню облігацій.

У разі зміцнення курсу гривні до долара номінальна вартість індексуватися не буде. Виплата купону здійснюється раз на півроку і без урахування зміни курса гривні до долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!