Росіяни радіють: Януковичу доведеться йти у Митний союз

Середа, 19 жовтня 2011, 10:17

У ході переговорів президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв поки не досягли консенсусу щодо газового питання.

Про це сказало джерело в "Газпромі" газеті "Комерсант-Україна".

"Повідомляти нема чого – ми ні про що не домовилися", - заявив співрозмовник видання. 

Водночас, газета зазначає, що російські переговірники після звістки про те, що візит Януковича до Брюсселя відкладений, "відверто повеселішали, передчуваючи перспективи, які відкриває для Москви сварка Києва й Брюсселя".

Реклама:

"Янукович не випустить Тимошенко на волю, тому що розуміє, що в цьому випадку партизани побіжать у поліцаї. А Євросоюз не поступиться своїми принципами. Відповідно, Януковичу доведеться йти до нас", - припустив високопоставлений російський дипломат.

Під формулюванням "іти до нас", вочевидь, мається на увазі приєднання Києва до Митного союзу, до якого схиляють Україну керівники Росії.

Раніше президент і прем'єр України відмовлялися вступати в Митний Союз, однак 18 жовтня віце-прем'єр Сергій Тігіпко припустив, що Україна може піти на зближення із МС, якщо Європа заблокує підписання угоди про асоціацію з Києвом.

"Якщо з боку ЄС пролунають абсолютно чіткі сигнали "ні", то ймовірність переорієнтації на Митний союз досить велика", - заявив віце-прем'єр. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!