"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" укомплектують донецьким менеджментом

Середа, 19 жовтня 2011, 09:24

У компанії "Укртелеком" може з'явитися новий глава.

Для оперативного управління компанією розпочато пошук кандидатів на посаду голови правління, пише "Дело".

Керуючий партнер компанії EPIC Пітер Голдшайдер запропонував голові правління Георгію Дзекону стати членом наглядової ради і повністю сконцентруватися на виконанні виключно стратегічних завдань.

Також Голдшайдер запропонував Леоніду Нетудихаті позицію заступника голови правління з технічних питань.

Реклама:

Після того як у квітні президент України своїм передав функції управителя галуззю органу Держслужби зв'язку Міністерству інфраструктури цей чиновник став її головним управлінцем.

Нетудихата вважається одним із самих досвідчених і відомих менеджерів у галузі.

Він відомий своєю лояльністю до Партії регіонів. У період з 2001 до 2003 року працював віце-президентом донецької компанії "Цифровий стільниковий зв'язок України" - ТМ DCC.

У 2003 році став радником прем'єр-міністра Віктора Януковича. Двічі призначався заступником міністра транспорту та зв'язку - в 2004 і 2006 роках.

Експерти також вважають, що Нацкомісія з питань регулювання зв'язку також перебуває під істотним впливом менеджера.

Австрійці заявляють, що "Укртелеком" має значний сегмент мережі, який використовується для надання традиційних послуг фіксованої телефонії, а також значну частину персоналу, що задіяна саме для надання цієї послуги.

"Пітер Голдшайдер знайомий з Леонідом Нетудихатою з 1998 року і впевнений, що його багаторічний досвід саме в цьому сегменті телекомунікаційного ринку дозволить максимально швидко і ефективно оптимізувати всі витрати і впровадити сучасні процедури експлуатації", - йдеться в повідомленні компанії.

EPIC також оголосив про практичне завершення етапу придбання "Укртелекому" і про початок наступного етапу - глибокої реструктуризації компанії.

Серед невідкладних завдань порядку денного - основні напрямки інвестицій, стабілізація доходів від традиційної телефонії, оптимізація витрат, введення нової структури управління, інвентаризація всіх непрофільних напрямів бізнесу і "таких, які не відповідають сьогоднішньому стану ринку".

Як повідомлялося, в липні "Укртелеком" оголосив конкурс на заміщення вакантних посад в раді директорів, зокрема, на посаду генерального директора компанії.

Як повідомлялося в оголошенні оператора в газеті "Урядовий кур'єр", конкурс оголошений також на заміщення вакансій на посаду фінансового директора і директорів з інфраструктури, розвитку, маркетингу, продажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!