Рада хоче обмежити доступ до еротичних сайтів

Вівторок, 18 жовтня 2011, 18:35

Верховна рада має намір зобов'язати інтернет-провайдерів обмежувати вільний доступ до веб-сайтів або їхніх частин, визначених Нацкомісією з моралі як еротичні.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту проголосувало 276 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, проект закону передбачає внесення низки змін до закону "Про захист суспільної моралі".

Він припускає також зобов'язання інтернет-провайдерів за рішенням суду протягом доби забезпечувати технічними засобами видалення з національного сегмента інтернету вмісту, що шкодить суспільної моралі.

Реклама:

У випадку розміщення подібного контенту за межами України пропонується зобов'язати провайдера надійно блокувати доступ до нього.

Крім того, Рада має намір заборонити в телевізійних і радіопрограмах, крім каналів з обмеженим доступом, з 6:00 до 23:00, а також в рекламі, мобільному контенті, комп'ютерних іграх, ЗМІ, орієнтованих на дітей, фільмах без обмеження глядацької аудиторії демонструвати померлих або важко поранених, актів вандалізму, а також позитивну оцінку насильства.

Порушення цієї норми може бути причиною для анулювання ліцензії телерадіокомпанії.

Законопроект також допускає введення профілактичних заходів для боротьби з негативним впливом на дітей продукції, що завдає шкоду суспільній моралі.

Зокрема, Рада має намір забезпечити держзамовлення на розробку і поширення спеціалізованого обладнання з функцією батьківського контролю за змістом телепрограм, а також обладнання з обмеження доступу дітей до еротичної інформації в телекомунікаційних мережах.

Крім цього, проект закону припускає зобов'язання інтернет-провайдерів, що надають доступ до мобільного контенту, забезпечувати споживача засобами обмеження дітей до еротичного мобільного контенту.

Депутати також пропонують створити Єдину спеціалізовану інформаційно-телекомунікаційну систему даних про стан суспільної моралі, фінансування якої повинне здійснюватися з державного бюджету.

Розпорядником цієї системи передбачається призначити Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, а доступ до неї безкоштовно повинен надаватися правоохоронним органам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!