Янукович пропонує Медведєву полегшити життя фанатам

Вівторок, 18 жовтня 2011, 18:08

Україна пропонує Росії поширити дію спрощених митно-прикордонних процедур на всі потяги двостороннього сполучення.

Таку пропозицію президент України Віктор Янукович зробив главі російської держави Дмитру Медведєву під час Міжнародного україно-російського економічного форуму в Донецьку, передає агентство УНІАН.

Він зазначив, що спрощення таких процедур, які діють сьогодні в потягах сполученням "Київ-Москва", дало гарні результати.

"Пропоную прискорити роботу з поширення аналогічної процедури контролю на всі потяги, що курсують між Україною і Росією. Переконаний, що це оцінять тисячі російських уболівальників, які відвідають нашу країну під час "Євро-2012", - сказав Янукович.

Реклама:

Водночас він зазначив, що, незважаючи на позитивні результати від дії спрощених митно-прикордонних процедур, все ж таки необхідно їх удосконалити.

"Незважаючи на те, що скоротився час проходження, припинилися нічні перевірки пасажирів, ще залишилися деякі процедури, які створюють незручності для пасажирів. Але помітні зміни ми вже відчули. І це чуємо від наших громадян", - сказав президент України.

Як повідомлялося, в Донецьку проходить другий українсько-російський міжрегіональний економічний форум.

В рамках заходу буде підписана нова Угода між урядом Росії Кабінетом міністрів України про порядок перетину російсько-українського державного кордону жителями прикордонних регіонів.

У роботі форуму беруть участь члени урядів обох країн, зокрема міністри закордонних справ України Костянтин Грищенко, Росії – Сергій Лавров, віце-прем`єр-міністр України Борис Колесніков, керівники міністерств фінансів, аграрної політики, освіти і науки.

Крім того, у форумі беруть участь керівники НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін і "Газпрому" Олексій Міллер, а також міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко.

Також у ньому беруть участь бізнесмени Рінат Ахметов, Дмитро Фірташ і Віктор Пінчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: