Медведєв не хоче казати Україні "до побачення"

Вівторок, 18 жовтня 2011, 17:43

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що газовi угоди з Україною можна переглядати, але лише у тому разi, якщо це буде взаємовигiдно.

Про це він сказав на спiльнiй з президентом України Вiктором Януковичем прес-конференцiї в Донецьку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У нас є чинна договiрна база з нашими українськими партнерами - iдеальна чи не iдеальна, але вона є, i вона пiдлягає виконанню. Можна цю базу змiнювати? Звичайно, можна, якщо сторони про це домовилися, i якщо ми вважаємо, що це взаємовигiдно", - зазначив російський президент.    

Саме над цим, за словами Медведєва, працюють голови "Нафтогазу" i "Газпрому".

Реклама:

"Сподiваюся, що вони зможуть знайти такi способи спiвпрацi, якi будуть вигiднi, прозорi та юридично коректнi i для України, i для РФ", - зазначив президент РФ.

Вiн додав, що завдання "виробити сучасну та взаємовигiдну схему газової спiвпрацi, орiєнтовану на роки вперед, вони отримали".

"Я сподiваюся, вони iз цим завданням впораються. Коли вони iз цим завданням впораються, у нас буде привiд, щоб зiбрати всiх i оголосити про результати, а якщо знадобиться - бути присутнiми пiд час процедури пiдписання вiдповiдних документiв", - сказав Медведєв.

Окрім цього, він ще раз наголосив, що виключає особливий формату вступу України до Митного союзу

"Ми ведемо розмову, але ми ніколи не займали в цьому питанні таку позицію, що - ось до конкретної дати треба визначитися, інакше до побачення", - заявив Медведєв.

При цьому президент РФ додав, що відверто говорив президенту України, що "не може бути вступу до Митного союзу, як, до речі сказати, в Євросоюз чи будь-який інший союз, в якомусь особливому форматі".

При вступі, додав він, необхідно підписувати всі документи, брати на себе всі зобов'язання або в іншому випадку "це неможливо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!