Уряд пропонує віддати 300 мільйонів судового збору суддям

Вівторок, 18 жовтня 2011, 15:12

Кабiнет мiнiстрiв пiдготував законопроект, згiдно з яким кошти судового збору в розмiрi 301,566 мільйона гривень зi спецiального фонду державного бюджету 2011 року заплановано направити на оплату роботи суддiв i потреби судiв.

Вiдповiдний законопроект "Про внесення змiн до закону "Про державний бюджет України на 2011 рiк" № 9296 вiд 17 грудня 2011 року зареєстровано у Верховнiй радi, передає "Інтерфакс-Україна".

"Метою проекту є визначення в 2011 роцi зарахування надходжень судового збору до спецiального фонду державного бюджету та спрямування його на забезпечення здiйснення правосуддя", - наголошується в пояснювальнiй записцi до законопроекту.

Зокрема, уточнюється, що надходження судового збору в обсязi 301,566 мільйона гривень будуть спрямованi на оплату працi суддiв та працiвникiв судiв, погашення заборгованостi з виплати вихiдної допомоги суддям у разi виходу у вiдставку i виплату щомiсячного грошового утримання.

Реклама:

Крiм цього, частина коштiв буде спрямована на придбання марок, конвертiв, паперу, оплату поштових витрат, а також погашення кредиторської заборгованостi з капiтальних витрат за попереднi роки, придбання комп'ютерної та оргтехнiки, забезпечення голiв апеляцiйних судiв урядовим зв'язком, а судiв - належними примiщеннями.

Головним розпорядником коштiв програми, вiдповiдно до законопроекту, виступає Державна судова адмiнiстрацiя.

Крiм цього, законопроект передбачає зменшення на 23,666 мільйона гривень надходжень до спецфонду держбюджету у зв'язку з ухваленням закону "Про судовий збiр", згiдно з яким витрати на iнформацiйно-технiчне забезпечення розгляду справ з 1 листопада 2011 року не оплачуватимуться у разi звернення до суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!