У Ахметова натякають, що вартість енергокомпаній необхідно зменшити

Вівторок, 18 жовтня 2011, 12:31

Енергетична компанія "Дтек" ще не вирішила, чи купувати їй виставлені на приватизацію держпакети компаній "Київенерго" і "Західенерго" за цінами, які вона вважає завищеними.

Кінець дискусії про прийнятність названої владою ціни очікується в найближчі 3-4 тижні, зазначив в інтерв'ю "Інвестгазеті" генеральний директор компанії Максим Тимченко, пише "Дело".

"Початкова ціна пакета "Західенерго" десь на 35% вище, ніж на фондовому ринку, а "Київенерго"- удвічі вище. Інвестзобов'язання обчислюються мільярдами і не враховані в ціні. Я не відмовляюся від прогнозів, що "Дтек" - претендент №1 на ці активи. Але "Дтек" жодне підприємство не купуватиме за безлімітною ціною", - розповів менеджер.

За його словами, керівництво компанії і акціонери, зокрема, звертають велику увагу на рівень невизначеності, що існує на міжнародних фінансових ринках.

Реклама:

У той же час, "Дтек" зазначає, що фінансово він готовий до нових придбань.

"Компанія показала дуже хороший результат в 2010 році, і ми бачимо, що і в 2011 році буде серйозне зростання. Наші очікування за показником EBIDTA - більше одного мільярда доларів", - сказав Тимченко.

"Тобто кредитний портфель "Дтек" може становити близько трьох мільярдів доларів. При цьому на 1 вересня наші кредитні лінії були завантажені на 600 мільйонів доларів. Також "Дтек" підписав угоди з російськими та європейськими банками, в рамках яких відкриті додаткові кредитні лінії більш ніж на мільярд доларів", - розповів Тимченко.

"Дтек" у першому півріччі 2011 року збільшила чистий прибуток майже на 71% - до 2,2 мільярда доларів.

При цьому валовий прибуток компанії в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року збільшилася в 2 рази - до 4,78 мільярда гривень. Виручка в першому півріччі 2011 року досягла 18,4 мільярда гривень, що майже на 74% більше, ніж у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!