"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко зібрався у Митний союз?

Вівторок, 18 жовтня 2011, 11:41

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає високою ймовірність переорієнтації України на вступ до Митного союзу.

Про це чиновник заявив в інтерв'ю газеті "День", передає "Лігібізнесінформ".

За словами Тігіпка, "якщо від Європейського союзу прозвучать абсолютно чіткі сигнали", то "ймовірність переорієнтації на Митний союз досить велика".

"Люди, які сьогодні хочуть бачити Україну в Митному союзі, можуть отримати дуже серйозний аргумент на користь тези про те, що потрібно рухатися в цей союз", - підкреслив він.

Реклама:

Оцінюючи європейську перспективу України Тігіпко зазначив: "З моєї точки зору, потрібно провести всю роботу з адаптації до європейського законодавства, а тоді починати говорити про підписання угоди щодо зони вільної торгівлі з ЄС".

"Якщо будуть проблеми з демократією, то будемо говорити і про це. Але для мене головне, що Україна до цих пір не адаптувала своє законодавство до норм європейського. І тільки після завершення цього кроку можна говорити про наступне".

За словами чиновника, для того щоб адаптувати українське законодавство до європейського до кінця 2011 року "потрібно приймати багато непростих рішень".

"Але їх потрібно приймати. Чому? 20 років у країні водять політичні хороводи, а економічна і соціальна сфери так і залишаються нереформованими. Якщо їх не реформувати, буде справжня біда", - зазначив Тігіпко.

Він не став спрогнозувати, чи стане вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко перешкодою на шляху підписання угоди про асоційоване членство та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

"Не знаю. Це покажуть подальші переговори. Ми поки що говоримо про перспективу, якої немає", - зазначив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!