ЄБРР готує для Клюєва "зелених" конкурентів

Понеділок, 17 жовтня 2011, 16:30

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) відібрав три пілотних проекти в Україні в сфері відновлюваної енергетики для кредитування в рамках програми USELF.

Про це на форумі REF-2011 в Києві повідомив провідний менеджер департаменту з енергозбереження та змін клімату представництва ЄБРР в Україні Сергій Масліченко, передає агентство УНІАН.

За його словами, попереднє схвалення на рівні банку отримали такі проекти:

перший - будівництво електроустановки на біогазі потужністю 2,8 МВт компанії "Екопрод" (Донецька область);

Реклама:

другий - будівництво вітроелектростанції у складі 5 агрегатів сумарною встановленою потужністю 12,5 МВт компанії "Екооптіма" (Львівська область);

третій - будівництво вітроелектростанції потужністю 9 МВт компанії "Вінд Крафт Україна" (Херсонська область).

Масліченко уточнив, що загальний обсяг кредитування, який може бути наданий банком за відповідними проектами, може становити від 25 до 30 мільйонів євро.

Він також повідомив, що всього за час дії програми USELF в Україні в банк надійшло 49 заявок, з яких на сьогоднішній день реально банком розглядається 17 проектів.

Масліченко нагадав, що на реалізацію даної програми в Україні банком було зарезервовано 50 мільйонів євро, однак ЄБРР готовий розширювати обсяги кредитування в разі надходжень та відбору реальних проектів.

Він також нагадав, що в рамках програми банк готовий надавати у вигляді кредиту до 50% вартості проекту.

Ще 20% на умовах співфінансування надаватимуться Фондом чистих інвестицій, інші 30% повинен самостійно забезпечувати девелопер проекту.

Як повідомлялося, ЄБРР в 2010 році оголосив про початок Програми фінансування альтернативної енергетики (USELF) обсягом 50 мільйонів євро, метою якої є надання фінансування місцевим приватним підприємствам для інвестицій у проекти відновлюваної енергетики.

Як відомо, в Україні сьогодні працює компанія Activ Solar, яка спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Компанію пов'язують із братами Клюєвими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!