"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Богословська не одержувала листа Лавриновича, що виправдовує Тимошенко

Понеділок, 17 жовтня 2011, 16:08

Член фракції "Партії регіонів" Інна Богословська запевняє, що не одержувала листів від міністра юстиції Олександра Лавриновича про відсутність боргів ЄЕСУ  на балансі держави.

Про це йдеться в заяві Богословської.

"Ні Тимчасова слідча комісія з питань газових угод, главою якої обрана Інна Богословська, ні я особисто як народний депутат, не направляли листи міністрові юстиції панові Лавриновичу і не одержували на них відповідей", - заявила вона.

За її словами, 21 липня 2011 року ТСК на свій запит одержала відповідь прем'єр-міністра  Азарова, до якого додавалася інформація про засновників "ЄЕСУ" і "Босфору", а також лист Мін'юсту, отриманий Кабміном у ході робочого відпрацьовування запиту ТСК.

Реклама:

"Зазначений лист Мін'юсту не є відповіддю главі ТСК Богословській, носить робочий характер і містить тільки попередній аналіз законодавства, що діяло під час незаконних операцій Лазаренка і Тимошенко в 2005-2077 роках", - підкреслила Богословська.

"Що стосується суті справи, то ніхто ніколи не говорив, у тому числі в рамках роботи Тимчасової слідчої комісії з питань газових угод, що компанії Тимошенко "Єдині енергетичні системи України" вдалося оформити свій комерційний борг як державний", - відзначила депутат.

"Кримінальну справу проти Тимошенко і Лазаренка порушено за спробу, підкреслюю – спробу, перевести борг приватної компанії на держбюджет. Ми маємо у своєму розпорядженні документальне підтвердження того, що такі спроби неодноразово здійснювалися", - підкреслила Богословська.

"Зокрема, Лазаренко у своїх листах прем'єр-міністрові РФ Віктору Черномирдіну називав ЄЕСУ уповноваженою Кабінетом Міністрів України організацією, що поставить Міністерству оборони РФ товари", - відзначила депутат.

За словами депутата, переконливі прохання з боку Лазаренка і шахрайство "ЄЕСУ" згодом дало привід Міністерству оборони РФ звернутися до українського уряду з проханням погасити борги "Єдиних енергетичних систем України" за рахунок коштів державного бюджету.

Як говориться в листі міністра юстиції Олександра Лавриновича у відповідь на запит Інни Богословської, у Міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.

Як відомо, СБУ обвинувачує Тимошенко в тім, що, будучи президентом і фактичним власником корпорації ЄЕСУ "за попередньою змовою з колишнім прем'єром Павлом Лазаренком вчинила замах на розтрату коштів держбюджету в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405,5 мільйона доларів".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: