Запорізькі металурги вказали Бойку його неефективність

Понеділок, 17 жовтня 2011, 15:54

За підсумками 2011 року фінансові втрати держави від вимушеного скорочення виробництва на ПАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) можуть досягти понад 300 мільйонів гривень

Про це в понеділок під час Всеукраїнської акції протесту "Профспілки проти бідності" повідомив колишній робітник ЗЗФ Ігор Литвинов, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, після скорочення 1,4 тисячі працівників заводу і загального зниження зарплати на підприємстві на 20%, фонд заробітної плани на ЗЗФ скоротиться за підсумками року на 93,6 мільйона гриаень.

"Це приведе до зниження податкових відрахувань до міського бюджету на 8,6 мільйона гривень за підсумками року", - зазначив Литвинов.

Реклама:

Він також підкреслив, що в результаті скорочення виробництва на ЗЗФ, завод не споживе цього року електроенергії на загальну суму близько 625 мільйонів гривень.

"Надлишок електроенергії, що утворився, державні енергогенеруючі компанії будуть змушені експортувати, але за ціною на 40% нижчою, ніж для промислових підприємств України. У результаті держава недоодержить близько 235 мільйонів гривень", - уточнив співрозмовник.

На його думку, та вигода, яку держава одержала від підвищення ціни електроенергії для ЗЗФ, вона повністю знівелює втратами від вимушеного зниження виробництва на підприємстві.

"Якщо очікуваний прибуток енергогенеруючих компаній складе за підсумками року 184 мільйони гривень, то втрати перевищать 300 мільйонів", - зазначив він.

"Я, як і решта працівників 4 плавильного цеху ЗЗФ, потрапив під скорочення у зв`язку із зупиненням самого цеху. Основна причина зупинки цеху — переведення підприємства з 1 січня 2011 року з 1 на 2 клас споживання електроенергії", - зауважив Литвинов.

Він підкреслив, що ситуація з відновленням постачань ЗЗФ електроенергії 1 класу споживання за останні кілька місяців так і не змінилася.

"Всі наші звернення до Міністерства енергетики і вугільної промисловості, Кабміну, ефекту не мали. Нам кажуть, що нашою проблемою займаються, бо так як зараз, бути не повинно. Але, по суті, для зниження вартості електроенергії для ЗФЗ за 9 місяців так нічого і не зроблено", - додав він.

Раніше повідомлялося, що14 червня працівники плавильних цехів ПАТ "Запорізький завод феросплавів" звернулися з відкритими листами до президента Віктора Януковича і народних депутатів, в яких просили втрутитися в ситуацію з розмірами тарифів для феросплавних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!