Росія обіцяє не нав'язувати Україні Митний союз

Понеділок, 17 жовтня 2011, 14:13

Президенти Росії й України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович обговорять тему, пов'язану з формуванням Митного союзу у випадку інтересу з української сторони.

Про це заявив помічник президента РФ Сергій Приходько журналістам у Москві, передає "Інтерфакс".

"Можливо, ми, якщо буде проявляти до цього інтерес Віктор Янукович, поділимося тією інформацією, що стосується формування Митного союзу Білорусії, Казахстану й РФ", - повідомив він.

За словами Приходька, "зміцнення цього інтеграційного об'єднання буде позначатися, так чи інакше, на наших двосторонніх відносинах з Україною".

Реклама:

Медведєв і Янукович у вівторок, 18 жовтня, у Донецьку візьмуть участь у другому російсько-українському міжрегіональному економічному форумі.

Програма перебування Медведєва в Україні почнеться з бесіди з Януковичем.

Після бесіди у вузькому складі президенти Росії і України візьмуть участь у пленарному засіданні російсько-українського економічного форуму.

Говорячи про теми переговорів, помічник президента РФ не виключив, що, "якщо дозволить час, вони поговорять про те, який вплив на наше двостороннє співробітництво, на процеси на просторі СНД має поточна ситуація в зоні євро".

Приходько додав, що як в українському, так і в російському товарообігу значний обсяг припадає на співробітництво із країнами Євросоюзу й складна ситуація для обох держав "небайдужа".

У ході переговорів, припустив Приходько, будуть згадуватись питання співробітництва в космічній і авіаційній сфері. "Можливо, торкнуться питання по Ан-70 і програм (ракет) "Дніпро", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!