Литвин не підпише заборону реклами тютюну, якщо текст сфальсифіковано

Понеділок, 17 жовтня 2011, 14:04

Голова Верховної ради Володимир Литвин виключає можливість підписання ним закону про заборону реклами тютюнових виробів у разі, якщо він не відповідатиме тексту проголосованого 22 вересня документа.

Про це він сказав на брифінгу, передають "Українські новини".

Спікер повідомив, що на його ім'я щодо цього питання надійшло 3 звернення: від комітету з питань свободи слова та інформації, від депутатів-членів комітету, а також звернення депутата від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Лесі Оробець.

При цьому він зазначив, що він спрямував звернення до регламентного комітету, а також у профільний комітет з питань свободи слова та інформації із пропозицією провести засідання, на якому публічно підготувати до підписання прийнятий закон в абсолютній відповідності зі стенограмою засідання, на якому він розглядався.

Реклама:

"Закон буде підписано тільки в точній відповідності з результатами його розгляду в сесійній залі України", - сказав він.

Спікер висловив співчуття у зв'язку з тим, що профільний комітет так і не провів засідання для підготовки цього документа до підпису.

Як повідомлялося, на початку жовтня Оробець звернулася до Литвина із проханням відновити текст законопроекту про заборону реклами тютюнових виробів і провести службове розслідування у зв'язку з його можливою фальсифікацією після прийняття Радою.

Зі слів Оробець, серед іншого з нього було вилучено положення, яким забороняється спонсорство масових заходів з використанням символіки тютюнових брендів.

22 вересня Рада прийняла законопроект №5164, яким ввела заборону реклами тютюнових виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: