"Нафтогаз" купив бурову в латвійців за 400 мільйонів

Понеділок, 17 жовтня 2011, 12:14

У понеділок, 17 жовтня, в приміщенні НАК "Нафтогаз України" відбулося оголошення переможця закупівлі самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) для "Чорноморнафтогазу".

За результатами оцінки конкурсних пропозицій, переможцем було обрано Rigas kugu buvetava, передає прес-служба "Нафтогазу".

Під час оцінки пропозицій враховувалися не лише ціна конкурсної пропозиції, а й технічні можливості кожної з компаній-учасників для поставки СПБУ із зазначеними характеристиками та вказаним у технічних вимогах додатковим обладнанням.

За словами заступника голови правління "Нафтогазу України" Вадима Чупруна, фахівці компанії відвідали офіси усіх трьох компаній-учасників та зробили власні висновки щодо їх технічних можливостей виконання умов договору на поставку СПБУ.

Реклама:

Чупрун зазначив, що усі етапи придбання нової бурової установки пройшли максимально публічно і відкрито.

"За допомогою сучасних бурових платформ Україна значно розширить свої можливості для роботи на шельфі. Характеристики нового обладнання дозволяють бурити свердловини до 9 000 метрів на глибині моря до 120 метрів", - сказав він.

Як повідомлялося, запрошення на участь у закупівлі СПБУ були розіслані одинадцяти міжнародним компаніям.

Розкриття конкурсних пропозицій учасників закупівлі відбулося 21 вересня 2011 року.

На розгляд Комітету з конкурсних торгів були надані пропозиції трьох учасників, а саме: Highway Investment Processing LLP з Великобританії – 400,344 мільйона доларів, АТ Rigas kugu buvetava з Латвії – 399,8 мільйона доларів та компанія DIAFALL Limited з Великобританії – 405 мільйонів доларів.

За допомогою нової СПБУ ДАТ "Чорноморнафтогаз" планує у 2013 році розпочати пошуково-розвідувальне буріння на структурі Рифтова-Осетрова в північно-західній частині шельфу Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: