Дешеві овочі відходять в минуле

Понеділок, 17 жовтня 2011, 10:47

Цього тижня можливе різке збільшення вартості томатів у зв'язку з очікуваним закінченням сезону реалізації продукції відкритого ґрунту.

Минулого тижня вартість плодоовочевого кошика українського споживача не змінилася, незважаючи на те, що в ній як подорожчали, так і подешевшали продукти, передає "Дело".

"Складнощі виробників картоплі та цибулі, які продовжували дешевшати минулого тижня дозволили компенсувати паралельне зростання цін на огірок і виноград", - говорить керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти"Тетяна Гетьман.

"Наступного тижня можливе різке збільшення вартості томатів у зв'язку з очікуваним закінченням сезону реалізації продукції відкритого ґрунту", - продовжує вона.

Українські фермери зібрали 2011 року високі врожаї овочів, що викликало обвал цін на внутрішньому ринку.

Так, урожай картоплі становитиме за прогнозами рекордні 20 мільйонів тонн.

Реклама:

Причинами цього є те, що фермери розширили посівні площі, крім того, зросла і врожайність - частиною за рахунок погодних умов, частиною - за рахунок технологій.

У 2011 році ціна на капусту в Києві доходила до 15 гривень за кілограм - небувалий випадок, коли овочі торгувалися за ціною деяких видів м'яса або сала.

Зараз ціна на цей овоч - 50 - 60 копійок за кілограм. Картопля, ціна якої стартувала в минулому сезоні від 6 гривень, зараз коштує менше 1 гривні за кіло.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!