Хомутиннік хоче уточнити придбання товарів у "спрощенців"

Понеділок, 17 жовтня 2011, 10:42 -

Застосування положення щодо віднесення на валові витрати витрат, понесених у зв’язку з придбанням товарів та послуг у спрощенців, потребує уточнення.

Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

"Положення щодо віднесення на валові витрати витрат, понесених у зв’язку з придбанням у спрощенців товарів та послуг залишиться у законопроекті про спрощену систему оподаткування № 8521", - цитує Хомутинніка прес-служба.

Цей законопроект парламент розгляне цього тижня, але застосування цієї норми потребує уточнення.

Реклама:

Політик підкреслив, що згідно з законопроектом, юрособи - платники податку на прибуток, матимуть право в повному обсязі включати до складу валових витрат витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних та нематеріальних активів у юридичних та фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку, які використовують відсоткову ставку.

Крім того, норму зможуть використовувати всі фізичні особи-спрощенці, які здійснюють виробництво товарів, а також надають послуги в сфері інформатизації.

"В той же час, з метою недопущення використання схем мінімізації податків, запропоновано не розповсюджувати дане положення на підприємців-фізичних осіб, які сплачують єдиний податок у розмірі 200 гривень та займаються посередництвом і торгівлею. Таким категоріям спрощенців, якщо вони хочуть мати відносини з юрособами, достатньо перейти на відсоткову ставку", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: