Німецькі депутати пригрозили Україні втратою "Євро-2012"

Неділя, 16 жовтня 2011, 10:07

Через переслідування представників опозиції Україну можуть позбавити права на проведення Євро-2012.

Таку думку висловила депутат німецького парламенту, спікер із питань України Віола фон Крамон Таубадель на прес-конференції в Харкові, передає УНІАН.

Також, зазначила вона, ЄС може відмовитися підписувати з Україною угоду про асоціацію.

"Думаю, що наслідки будуть ще до того, як ми повернемося додому. Ми теж розповімо про наші враження", - додала вона.

Реклама:

"Країни Євросоюзу не завжди дотримуються однієї думки, але в цьому випадку Європа одностайна: процес над Тимошенко - показовий і політичний без конкретного складу злочину", - цитує слова Віоли фон Крамон Таубадель харківське інформагентство Status Quo.

Представники німецької делегації також зазначили, що умови, в яких були підписані газові угоди з Росією в 2009 році, були вкрай складними для України.

"Це було політичне рішення, яке не можна переслідувати юридичними методами", - зазначила голова парламентської групи, голова німецької делегації Бербель Кофлер.

Раніше на офіційній зустрічі з головою Харківської облради Сергієм Черновим і заступником голови Харківської облдержадміністрації Євгеном Савіним Кофлер також приділила багато уваги судовому процесу у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Вона підкреслила, що не може йтися про наближення України до Євросоюзу та Німеччини, якщо в країні не діятимуть демократичні норми та європейські цінності.

У свою чергу, Чернов зазначив, що переслідування політичних опонентів в Україні було й під час президентства Віктора Ющенка.

У рамках співробітництва між Верховною Радою та Бундестагом ФРН делегація німецько-української групи з міжпарламентських зв`язків Бундестагу на чолі з Кофлер 12-14 жовтня відвідувала Київ і Харків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!