"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк пропонує продавати землю після інвентаризації

Субота, 15 жовтня 2011, 17:37

Лiдер партiї "Фронт змiн"Арсенiй Яценюк виступає за продовження мораторiю на вiдчуження сільськогосподарських земель до iнвентаризацiї земель.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Фронту змін".

Вiн наголосив, що мораторiй на продаж землi необхiдно продовжити до 1 сiчня 2014 року, а в понедiлок у парламент буде внесено вiдповiдний законопроект.

Яценюк зазначив, що за допомогою земельної реформи влада сьогоднi намагається повторити "приватизацiю" державного майна 1990-х рокiв.

Реклама:

"Якщо в 90-х роках приватизували державне майно i держава з цього нiчого не отримала, я вже не кажу про українцiв, то в 2012-2013 хочуть за тiєю ж схемою здiйснити приватизацiю землi - останнього активу, який залишився в Українi", - наголосив вiн.

"Зняття мораторiю на продаж землi сiльгосппризначення можливе лише в тому випадку, якщо буде проведено повноцiнну iнвентаризацiю усiх земель в Українi. Наслiдком цiєї iнвентаризацiї має стати видача акту на право власностi на землю для 100% громадян i присвоєння всiм кадастрових номерiв", сказав Яценюк.

"Тобто ми вимагаємо вiд уряду, щоб уряд забезпечив право власностi на українську землю", - пояснив позицiю партiї її лiдер.

Крiм того, за його словами, необхiдно затвердити загальнодержавну програму соцiально-економiчного та культурного розвитку села.

"Завдання, яке ми ставимо як умову для зняття мораторiю, одне: нагодувати країну, розвинути аграрно-промислове виробництво, вiдновити сiльську iнфраструктуру i життя на селi", - наголосив Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!