"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров виключив кетамін із переліку психотропних засобів

Субота, 15 жовтня 2011, 14:53

До 1 березня 2012 року призупинено дiю затверджених урядовою постановою вiд 5 сiчня 2011 року змiн до перелiку наркотичних i психотропних речовин, якi пiдлягають обмеженню.

Згiдно з цiєю постановою до цього перелiку було включено кетамiн - невiд'ємний компонент анестезiї у ветеринарнiй практиці, передає "Інтерфакс-Україна".

Вiдповiдну постанову прем'єр-мiнiстр Микола Азаров пiдписав у п'ятницю, вона набуває чинностi в день її опублiкування.

Крiм того, протягом 90 днiв Мiнiстерство охорони здоров'я зобов'язано привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть з цiєю постановою.

Реклама:

Як повiдомлялося, в сiчнi 2011 року набула чинностi постанова Кабмiну про розширення перелiку психотропних речовин, до якого було внесено кетамiн.

Згiдно з документом, для застосування препаратiв iз вмiстом кетамiну, якi широко використовують у ветеринарнiй практицi, ветлiкарям необхiдно отримати в Держнаркоконтролю вiдповiдну лiцензiю.

За даними Держветфiтослужби, наразi в Українi лiцензiї на здiйснення ветпрактики мають 2367 суб'єктiв господарювання, зокрема 1311 - фiзичнi особи.

При цьому, як наголошується в прес-релiзi, у сiльськiй мiсцевостi ветпрактикою займаються переважно фiзособи, якi фактично обмеженi в правi отримання лiцензiї.

У повiдомленнi наголошується, що наразi альтернативи кетамiну в його фармакологiчнiй дiї на органiзм тварин серед ветеринарних препаратiв немає - вiн є невiд'ємним компонентом анестезiї.

З пропозицiєю вiдкласти введення норми про обмеження продажу кетамiну виступило i Мiнiстерство охорони здоров'я.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!