"Захопи Уолл-стріт" перекинувся на Азію

Субота, 15 жовтня 2011, 13:51

У суботу, 15 жовтня, в столицях Південної Кореї, Індонезії, Японії, Китаю і Філіппін місцеві жителі вирішили вийти на вулиці, щоб підтримати акції протесту проти "фінансового тероризму", що проводяться в Нью-Йорку та інших містах США.

Як передає "Дело" з посиланням на CNN, жителі Джакарти - кілька десятків людей, деякі з яких у масках, - зібралися біля будівлі посольства США.

"Ми хочемо показати, що американська влада і система імперіалізму повинні бути знищені", - сказав лідер "Міжнародної ліги боротьби народів" Руді Даман.

До того ж, десятки демонстрантів влаштували мітинг біля американського посольства в столиці Філіппін Манілі. Над натовпом мітингувальників підняті транспаранти з написами "Філіппіни не для продажу" і "Геть американський імперіалізм".

Реклама:

Понад 100 чоловік зібралися в Тайбеї на Тайвані у хмарочоса, в якому розташовується фондова біржа. Люди скандували гасло "Ми - 99% Тайваню".

На вулиці Токіо вийшло близько 200 мітингувальників. Жителі Японії вийшли, серед яких "Ні ядерної зброї!" і "За вільний Тибет".

Участь у мітингах беруть не тільки дорослі - нарівні з ними на вулиці вийшли і підлітки.

Як повідомлялося, протести в Нью-Йорку почалися 17 вересня 2011 року, учасники акції під назвою "Зайняти Уолл-Стріт" влаштували наметовий табір поруч з будівлею Нью-Йоркської фондової біржі і до цих пір проводять демонстрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!