"Турбоатом" задоволений виграним тендером, але очікує на контракт століття

Субота, 15 жовтня 2011, 11:40

ВАТ "Турбоатом" виграв тендер на постачання шести гiдротурбiн на Новосибiрську ГЕС.

Про це повiдомив генеральний директор компанiї Вiктор Суботiн, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тендер вiдбувся 23 вересня 2011 року."Турбоатом" визнано переможцем. Зараз документи на оформленнi, думаю протягом жовтня контракт буде пiдписано", - повiдомив Субботiн.

За його словами, контракт розрахований на шiсть рокiв - планується, що завод  вироблятиме i постачатиме по однiй турбiнi потужнiстю 200 МВт на рiк. Замовник - державна компанiя "Русгiдро".

Реклама:

Суботiн повiдомив також, що "Турбоатом" розпочав вiдвантаження обладнання на турбiну потужнiстю 1000 МВт для третього блоку Ростовської АЕС i братиме участь у тендерi на постачання турбiни-"мiльйонника" для четвертого блоку Ростовської АЕС.

"Якщо на турбiни "Ростов-2", "Ростов-3" (для другого i третього блоку Ростовської АЕС - ЕП) ми робили допоставку, оскiльки основне обладнання було поставлено в радянський перiод, то "Ростов-4" - це виробництво турбiни "вiд нуля" . Такого контракту на заводi не було останнi 25 рокiв. Цiна контракту - бiльше, значно бiльше вiд 100 мільйонів доларів", - зазначив вiн.

За словами Суботiна, тендер на постачання турбiни для четвертого блоку Ростовської АЕС має вiдбутися до кiнця 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: