"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа дасть Україні 600 мільйонів на партнерство

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 19:45

ЄС до 2014 року у рамках ініціативи "Східне партнерство" може виділити на розвиток двосторонньої співпраці з Україною близько 600 мільйонів євро.

Це становить половину всіх зарезервованих на двостороннє співробітництво для шести держав-учасниць цієї програми коштів на вказаний період, передає УНІАН з посиланням на польське МЗС.

У Міністерстві відзначили, що Єврокомісія зарезервувала на проекти в Україні 2011 року 135 мільйонів євро, 2012 року - 154 мільйони євро, а у 2013 році - 180 мільйонів євро.

У 2010 році на двостороннє співробітництво з Україною було зарезервовано 126 мільйонів євро.

Реклама:

Україна, крім коштів на двостороннє співробітництво, зможе отримати частину фінансування у рамках регіонального співробітництва "Східного партнерства", на яке виділено 350 мільйонів євро.

Міністерство нагадало, що Єврокомісія в травні 2011 року задекларувала збільшення фінансування програми "Східного партнерства" на близько 1,2 мільярда євро до 2014 року, які також планується спрямувати на розвиток демократії, ринкової економіки та громадянського суспільства.

У прес-службі також відзначили, що 1,9 мільярда євро на розвиток співробітництва з державами "Східного партнерства", про що вказано у кінцевій декларації другого саміту ініціативи, буде спрямовано виключно на співпрацю із шістьма державами-учасницями.

За даними МЗС Польщі, Єврокомісія планувала 2011 року виділити з цих коштів близько

У "Східне партнерство" включені Україна, Білорусь, Грузія, Молдова, Азербайджан та Вірменія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!