"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін провалив торги ОВДП

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 19:17

Мінфін на позаплановому аукціоні з розміщення п`ятирічних і десятилітніх індексованих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) задовольнив одну заявку на 250 мільйонів гривень.

Прибутковість за заявкою передбачувана на рівні 8,75%. Попит на десятирічні облігації відсутній, передає УНІАН посиланням на Dragon Capital.

Мінфін на аукціонах позапланових у п'ятницю, 14 жовтня, планував продати п'яти- та десятирічні ОВДП з індексованою вартістю.

Згідно з оголошенням на сайті міністерства, на аукціони виставлено по 2 мільйони облігацій сумарним номіналом по 2 мільярди гривень.

Реклама:

Незважаючи на те, що графіком розміщення ОВДП на четвертий квартал 2011 року було передбачене проведення тільки двох аукціонів з розміщення індексованих паперів, це вже третій аукціон.

У результаті перших двох розміщень, які відбулися 4 і 7 жовтня 2011 року, до держбюджету вдалося залучити 2,603 мільярда гривень.

Як повідомлялося, уряд своєю постановою № 1011 від 28 вересня 2011 року розширив перелік ОВДП середньостроковими - від року до п`яти - і довгостроковими - понад п`ять років - облігаціями з вартістю, що індексується, при погашенні яких враховуються зміни курсу гривні до долара з моменту розміщення.

Індексація номінальної вартості такої облігації здійснюється на дату її погашення відповідно до зміни середньозваженого курсу гривні до долара США на міжбанківському ринку за календарний місяць, який передує первинному розміщенню і погашенню облігацій.

Виплата купона здійснюється без урахування зміни курсу гривні до долара.

Купонний період становить 6 місяців.

Папери з індексованою вартістю зможуть купувати фізичні і юридичні особи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!