"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ФДМУ не питали про продаж мобільного зв'язку "Укртелекому"

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 17:55

У ФДМУ поки не зверталися за дозволом про продаж активів мобільного зв'язку "Укртелекому".

ПАТ "Укртелеком" чи його власники поки не зверталися до Фонду державного майна (ФДМУ) за дозволом про продаж активів мобільного зв`язку компанії.

Про це повідомили у ФДМУ, передає УНІАН.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з`явилася інформація про те, що чотири компанії - "Київстар", "МТС-Україна", "Астеліт" і російський "Ростелеком" проявили інтерес до аукціону з продажу єдиного 3G-оператора в країні, що працює в стандарті UMTS, - підрозділи мобільного зв`язку "Укртелекому".

Реклама:

Як повідомлялося, ФДМУ в серпні 2011 року дав дозвіл власнику контрольного пакета акцій "Укртелекому" - компанії "ЕСУ" - на виділення підрозділу мобільного зв`язку Utel в окрему юридичну особу.

За словами голови ФДМУ Олександра Рябченка, дане рішення було видано на відповідне звернення компанії "ЕСУ".

Глава ФДМУ також зазначив, що у випадку, якщо власник "Укртелекому" прийме рішення про продаж активів мобільного зв`язку, йому знову треба буде звернутися за відповідним дозволом до Фонду держмайна.

Компанія "Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв`язку України. Компанія також надає послуги мобільного зв`язку.

Загальний обсяг доходів компанії з ПДВ від усіх видів діяльності за перше півріччя 2011 року становив 4,124 мільярда гривень.

Основним акціонером компанії є ТОВ "ЕСУ", що належить австрійській компанії EPIC - 92,79%, решта акцій належить 61 170 фізичним та юридичним особам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!