"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко шукає конструктив з Росією, бо МВФ хоче забагато

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 15:46

У газових переговорах iз Росiєю з'явилися конструктивнi фактори.

Про це повiдомив вiце-прем'єр-мiнiстр - мiнiстр соцiальної полiтики України Сергiй Тiгiпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тривають переговори, i я вважаю, що найближчим часом ми зможемо досягти узгодження з росiйською стороною. Найголовнiше - там з'явилися конструктивнi фактори, що дають нам змогу мати вiдповiднi сподiвання", - сказав вiн на прес-конференцiї пiд час ХI Мiжнародного економiчного форуму в п'ятницю в Трускавцi.

За словами Тiгiпка, МВФ вимагає вiд України пiдвищити цiни на газ для населення на 32%, а для комунальної теплоенергетики - на 56%.

Реклама:

"Їхня логiка проста - МВФ каже, що в нас є збитковий "Нафтогаз", i ми маємо перекрити його збитки. Якщо ви дотуєте "Нафтогаз", то практично допомагаєте всiм пiдряд - у багатих будинки бiльшi, й вони споживають бiльше газу, а ви їх дотуєте низькими цiнами. Пiдвищуйте цiни до реальних i допомагайте бiдним", - сказав вiце-прем'єр.

За його словами, пiдвищення цiн призведе до того, що для 10 мільйонів сiмей цiна газу зросте на 32%, i для них це непiдйомна цифра.

"Це означає, що тариф для них зросте на 200-250 гривень на мiсяць. Для нас це дуже важливе рiшення, i тому ми впираємося i шукаємо iншi варiанти", - сказав Тiгiпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!