"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У справі про борги ЄЕСУ немає юридичної складової - Власенко

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 15:09

Керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що справа, порушена СБУ у відношенні неї щодо ЄЕСУ, не має жодного юридичного підґрунтя.

"У цій справі новій юридичної складової – так само нуль, як і в "газовій" справі", - сказав Власенко журналістам у п’ятницю, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Але це не значить, що не з’явиться другий суддя Кірєєв, який буде біле називати чорним, і за результатами цього буде мати бажання винести вирок", - додав депутат-захисник.

Він переконаний, що, продовжуючи порушувати кримінальні справи стосовно Тимошенко, влада за будь-яких обставин намагається усунути свого головного опонента.

Реклама:

"Президент за будь-яких обставин, не зважаючи на реакцію європейської і світової спільноти, нехтуючи демократичними принципами, хоче залишити Тимошенко за ґратами", - стверджує він.

"Тобто, дурячи громадян України, обіцяючи всім нібито якийсь справедливий розгляд справи в Апеляційному суді невідомо чому, ми прекрасно знаємо, що на сьогоднішній день судова система України повністю і детально контролюється з Адміністрації президента. Який справедливий розгляд може бути?", - зазначає Власенко.

Говорячи про обвинувачувальний вирок, винесений Тимошенко суддею Родіоном Кірєєвим у "газовій справі", він зазначив, що "за мінімальними строками, апеляційний розгляд може розпочатися не раніше, ніж через півтора-два місяці".

"А коли він може закінчитися – це взагалі невідомо", - уточнив Власенко.

Як відомо, захисники Тимошенко планують наступного тижня подати апеляційну скаргу на ухвалу Печерського райсуду Києва, який визнав екс-прем'єра винною та засудив її до семи років позбавлення волі, трьох років позбавлення права займати офіційні посади та стягнення збитків, нібито завданих "Нафтогазу".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: