"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На мобільний зв'язок "Укртелекому" претендують чотири компанії

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 14:37

Три найбільших на Україні оператора стільникового зв'язку – "Київстар", МТС та "Астеліт", а також поки не присутній на українському ринку російський "Ростелеком" проявили інтерес до виставлених на продаж активів мобільного зв'язку "Укртелекому".

Про це повідомили джерела на ринку, передає Reuters.

Прес-служба "Укртелекому" відмовилася коментувати підсумки прийому заявок на продаж підрозділу мобільного зв'язку, що працює під брендом Utel.

Отримати коментар згаданих вище компаній поки не вдалося.

Реклама:

Найбільший стільниковий оператор Україні "Київстар" контролюється російським стільниковим оператором "Вимпелком", МТС-Україна є "дочкою" однойменної російської телекомунікаційної компанії, а "Астеліт" (торгова марка life:)) належить турецькій Turkcell і холдингу українського мільярдера Ріната Ахметова Систем Кепітал Менеджмент.

У серпні голова правління компанії Георгій Дзекон повідомив на прес-конференції, що продаж єдиного в країні 3G оператора, що працює в стандарті UMTS, відбудеться восени 2011 року.

Тоді Дзекон говорив про "шість або сім" отриманих на цей актив заявок.

У вересні "Укртелеком" виділив підрозділ з надання послуг мобільного зв'язку в окрему компанію ТріМоб.

Україна продала 92,79 відсотка акцій "Укртелекому" за 10,6 мільярда гривень - 1,3 мільярда доларів – австрійській компанії EPIC в березні 2010 року.

Місяць по тому керуючий партнер EPIC Пітер Гольдшейдер сказав, що українське підприємство повинно пройти реструктуризацію, щоб в найближчі три-п'ять років стати успішним.

"Укртелеком" обслуговує близько 10 мільйонів абонентів фіксованого зв'язку, займаючи 80 відсотків ринку.

Число користувачів мобільним зв'язком "Укртелекому" на 1 липня 2011 року зросло до 631.110 абонентів з 406.800 на початок 2010 року при загальному розмірі українського ринку в 53 мільйона абонентів.

Перше півріччя 2011 року "Укртелеком" закінчив з чистими збитками у розмірі 215,41 мільйона гривень порівняно з чистим прибутком в 47,97 мільйона гривень у січні-червні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: