"Кіотську" і "автомобільну" справи Тимошенко заморозили

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 13:28

Слiдчi дiї у кримiнальних справах проти екс-прем'єра Юлiї Тимошенко, пов'язаних iз "кiотськими грошима" й автомобiлями "швидкої допомоги", призупинено до остаточного рiшення в "газовiй справi".

Вони можуть бути вiдновленi за вiдповiдним рiшенням суду.

"Справа перебуває у провадженнi, й у зв'язку з "газовою справою" тепер потрiбен дозвiл суду, оскiльки триває процес апеляцiї", - повiдомив на брифiнгу начальник прес-служби Генпрокуратури Юрiй Бойченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вiн додав, що захист Тимошенко має право протягом 15 днiв подати апеляцiю на вирок щодо "газової справи", й тому процес iще не завершено. "Тому лише з дозволу суду буде продовжено цi двi кримiнальнi справи", - зазначив вiн.

Реклама:

Як повiдомлялося, крiм кримiнальної справи щодо газових контрактiв 2009 року, Генпрокуратура порушила стосовно Тимошенко двi iншi кримiнальнi справи: за нецiльове використання коштiв, отриманих Україною в рамках Кiотського протоколу, й у зв'язку з купiвлею автомобiлiв для сiльської медицини.

Крiм того, стосовно Тимошенко порушено нову кримiнальну справу за перекладення боргiв корпорацiї "ЄЕСУ" на бюджет України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!