Податкова хоче вивести з тіні гувернанток та репетиторів

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 13:30

Фахівці Державної податкової служби почали застосовувати новий механізм пошуку громадян, залучених у тіньову зайнятість - моніторинг рекламних оголошень, в яких пропонують послуги гувернанток, репетиторів, ремонтників, надомних перукарів і навіть екстрасенсів

Про це повідомила прес-служба ДПС з посиланням на главу ДПС Олександра Клименка, передають "Комментарии".

"Ця програма буде працювати і далі. Оскільки я вважав і вважаю, що причиною безправ'я і низької оплати праці найманих працівників є добровільна згода на працевлаштування "без паперів". Ми, як можемо, переконуємо громадян, робота без документів - це експлуатація, а не цивілізовані трудові відносини", - заявив він.

Крім цього, Клименко нагадав, що головним джерелом інформації для податківців є база ідентифікаційних кодів.

Реклама:

"Ми відбираємо з цієї бази тих, хто не декларує ніяких доходів протягом тривалого часу і з'ясовуємо, чи дійсно людина ніде не працює і не веде ніякої підприємницької діяльності або просто не вважає за потрібне повідомити про це податковим органам. Але банківська таємниця для нас - табу, і в пунктах обміну валют ми ні за ким не стежимо", - підкреслив чиновник.

ЗМІ повідомляли про випадок, коли податківці після обміну валюти викликали чоловіка до себе, щоб той задекларував доходи.

При цьому глава ДПС Клименко неодноразово повідомляв, що ксерокопії паспортів при обміні валют не будуть використовуватися податковою службою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: