Бахматюк хоче відсудити в "Обозревателя" 500 тисяч для дитячих будинків

Четвер, 13 жовтня 2011, 15:30

Власник агрохолдингу "Авангард", компанiї Укрлендфармiнг та iнвестор "VAB - банку" Олег Бахматюк позиватиметься до редакцiї інтернет-видання "Обозреватель" за розповсюдження недостовiрної інформації.

Про це повiдомляє в четвер прес-служба Олега Бахматюка, передає "Інтерфакс-Україна".

Ця інформація, на думку Бахматюка, наносить шкоду його честi i гiдностi, а також дiловiй репутацiї очолюваних ним пiдприємств. Сума позову становитиме 500 тисяч гривень.

Протягом останнього тижня інтернет-видання "Обозреватель" опублiкувало низку матерiалiв, що стосуються бiзнесу Олега Бахматюка, його особисто, як пiдприємця, а також конфлiкту довкола "VAB - банку", у придбаннi мажоритарного пакету акцiй якого зацiкавлений бiзнесмен.

Реклама:

Оприлюдненi матерiали мають, на  думку Бахматюка, замовний характер, не вiдповiдають стандартам журналiстики, спрямованi на дискредитацiю Бахматюка i пiдконтрольних йому пiдприємств.

"Я пов'язую появу цих публiкацiй виключно iз небажанням колишнього голови Спостережної ради "VAB - банку" Сергiя Максимова повертати фiнустановi 1 мільярд гривень кредитiв, виведених у 2008 - 2009 роцi через афiлiйованi структури", - заяиви бізнесмен.

"Ми ведемо активну претензiйну роботу вiдносно цих позик. Сергiй Максимов намагається здiйснювати тиск на Нацбанк i правоохороннi органи, вводячи їх в оману вiдносно реального стану справ у банку", - додав він.

Бахматюк також заявив, що подасть позов щодо інтернет-видання "Обозреватель" за шкоду своїй честi та гiдностi, а також дiловiй репутацiї очолюваних ним пiдприємств.

Розмiр шкоди бiзнесмен оцiнив у 500 тисяч гривень. Отриманi грошi будуть перерахованi на рахунки дитячих будинкiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!