Янукович вирішив декриміналізувати статтю Тимошенко

Четвер, 13 жовтня 2011, 14:04

Президент Віктор Янукович виступає за декриміналізацію статті вироку колишньому прем'єр-міністрові, лідерові партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це він повідомив журналістам у Кам'янці-Подільському - Хмельницька область, передають "Українські новини".

"Сьогодні, коли це питання виникло так гостро на політичному рівні, усі звернули увагу на те, що законодавство не відповідає європейським стандартам, процедури не відповідають, сам закон, і ця 365 стаття, що у світі, уже в багатьох країнах, віднесли до рівня адміністративних порушень або питань політичних. Якщо ви мені поставите запитання: "я із цим погоджуюся чи ні?", - безумовно, погоджуюся ", - сказав президент.

Янукович при цьому нагадав, що вже рік тому було створено робочу групу з реформування Кримінально-процесуального кодексу, і висловив надію, що після отримання рекомендацій європейських структур новий кодекс буде якнайшвидше розглянуто і прийнято Верховною радою.

Реклама:

Президент також нагадав, що реформа Кримінально-процесуального кодексу була одним із зобов'язань, прийнятих Україною при входженні в Раду Європи.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект Януковича, що передбачає декриміналізацію економічних злочинів.

Він не припускає зміну покарання за статтею, за якою було засуджено Тимошенко.

11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років в'язниці за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!