США кажуть, що Україна зібрала рекордний урожай зерна

Четвер, 13 жовтня 2011, 10:34

Урожай зерна в Україні в 2011 році становив 53,1 мільйона тонн, що є максимальним показником за останні роки.

Такі дані містяться в жовтневому звіті міністерства сільського господарства США, передає "Дело".

Міністерство сільського господарства США на 6% підвищило свій попередній прогноз врожаю зернових культур в Україні.

Приріст забезпечило підвищення очікувань щодо врожаю кукурудзи - експерти очікують, що він становитиме безпрецедентні в історії країни 21 мільйон тонн.

Реклама:

Паралельно був збільшений прогноз експорту зернових культур з України в поточному сезоні - на 4,3%, або 1 мільйон тонн до 24,4 мільйона тонн в 2011/2012 маркетинговому році (липень 2011-червень 2012).

Зростання показника відбулося також за рахунок кукурудзи - прогноз експорту цієї культури збільшено на 2 мільйони тонн до 12 мільйонів тонн проти 10 мільйонів які прогнозувалися місяцем раніше.

При цьому знижений очікуваний обсяг експорту пшениці - до 8 мільйонів тонн. Очікується, що експорт ячменю становитиме 4,4 мільйона тонн.

Ця оцінка навіть більш консервативна, ніж очікування вітчизняного Міністерства аграрної політики і продовольства - рівень експорту зернових з України в поточному сезоні на рівні 25 мільйон тонн.

При цьому експерти нагадують, що через низькі темпи експорту на початку сезону, обумовлених введенням мит на експорт зерна, до кінця року Україна зможе експортувати близько 10 мільйонів тонн зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!