Цушко наказав фармацевтам тримати ціни

Четвер, 13 жовтня 2011, 10:18

Антимонопольний комітет зобов'язав 20 компаній утриматися від дій, які можуть привести до економічно необґрунтованого підвищення цін або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної продукції.

Про це сказано в повідомленні АМКУ, передають "Українські новини".

"АМКУ зобов'язав 10 найбільших вітчизняних виробників і 10 основних оптових дистриб'юторів лікарських засобів утриматися від дій, які можуть привести до економічно необґрунтованого підвищення цін або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної продукції", - сказано в ньому.

Зокрема, вимоги стосуються забезпечення цінової стабільності на ринку в періоди поширення та загострення сезонних інфекційних захворювань у населення.

Реклама:

Обов'язкові для розгляду рекомендації надані компаніям "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", "Київмедпрепарат", "Київський вітамінний завод", "Фармак", "Інтерхім", фармацевтична компанія "Здоров'я", "Лекхім-Харків", "Галичфарм", "ДКП "Фармацевтична фабрика", "Дослідний завод "ГНЦЛС".

А також компаніям "Оптима-Фарм, ЛТД", "АВС Логістик Парк", "Юрія-Фарм", "Фармпланета", "Гледфарм ЛТД", "Бадм", "Вента ЛТД", "Едельвейс", "Альба Україна" і "Фра-М" (Донецьк).

Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку лікарських засобів повинні повідомити АМКУ в п'ятнадцятиденний термін.

Як повідомлялося, у серпні АМКУ почав дослідження фармацевтичного ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!