"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Залізницю до Борисполя почнуть будувати за два тижні

Середа, 12 жовтня 2011, 20:43

Державне агентство з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами ("Укрнацпроект") розраховує розпочати будiвництво залiзничної вiтки вiд Києва до мiжнародного аеропорту "Бориспiль" протягом двох тижнів.

Про це повiдомив голова "Укрнацпроекту" Владислав Каськiв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми буквально днями чекаємо на пiдписання останнього документа - технiчної угоди, пiсля чого надiйдуть кошти вiд китайського "Ексiмбанку". Таким чином, ми до кiнця 2011 року розпочнемо органiзацiйнi роботи - пiдготовку майданчикiв, примiщень, технiчних умов для роботи. Очiкуємо офiцiйного оголошення про початок будiвництва протягом двох тижнiв", - сказав вiн.

За словами чиновника, термiн будiвництва становитиме 18 мiсяцiв вiд моменту офiцiйного початку.

Реклама:

Крiм того, вiн зазначив, що кошторис проекту може бути переглянуто.

"Нинi ми навмисно, щоб оптимiзувати усi витрати на цей проект iз державного бюджету, замовили контрольне технiко-економiчне обґрунтування. Думаю, за мiсяць-пiвтора уточнимо цифри", - сказав Каськiв.

За його словами, довжина залiзничної вiтки за пiдсумками вже проведеної оптимiзацiї становитиме не 18 кілометрів, як планувалося ранiше, а 4,9 кілометра.

Крiм того, за даними голови "Укрнацпроекту", розглядається можливiсть скорочення довжини перонiв на станцiях у зв'язку з можливою експлуатацiєю двоповерхових потягiв.

Як повiдомлялося, Україна та Китай 20 червня 2011 року пiдписали остаточний контракт про надання кредиту розмiром 372,31 мільйона доларів пiд державнi гарантiї для будiвництва залiзничної вiтки мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль".

Рамкова угода, укладена мiж ДП "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї та генеральних пiдрядiв у вереснi 2010 року, дає змогу Українi отримати кредитне фiнансування обсягом до 1 мільярда доларів.

Вона передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю 8 кілометрів вiд Києва до аеропорту "Бориспiль", будiвництво чотирьох вокзалiв i забезпечення залiзницi електропоїздами.

У квiтнi 2011 року уряд ухвалив рiшення про надання державних гарантiй пiд кредит для реалiзацiї проекту розміром 372,31 мільйона гривень.

У травнi 2011 року Україна домовилася з Китаєм про видiлення вiдповiдного кредитного фiнансування.

"Укрнацпроект" оцiнює вартiсть будiвництва залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль" у 2,979 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!