"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова взялася трусити "мінял"

Середа, 12 жовтня 2011, 17:53

Повноважень податкова служба буде застосовувати всі наявні засоби задля детінізації ринку фінансових послуг та зміцнення національної валюти.

Про це заявив голова ДПС Віталій Захарченко, передає прес-служба відомства.

"Ця робота проводиться для того, щоб повноцінною грошовою одиницею в Україні стала національна валюта, а не долар чи євро", - сказав чиновник під час оперативної наради з працівниками підрозділів податкової міліції.

Він наголосив, що зараз спритними ділками реанімуються старі схеми нелегального обміну валюти, отримання неконтрольованих державою надприбутків і несплати податків до бюджету.

Реклама:

"Нас не цікавить пересічний громадянин, який хоче обміняти свої кровно зароблені 100 – 200 доларів. Але податкова служба буде вживати серйозних заходів відносно так званих "мінял" і тих, хто їм сприяє. В тому числі посадових осіб окремих банківських та інших фінансових установ", - зазначив Захарченко.

Під час заходів, які вже розпочали підрозділи податкової міліції виявлено значну кількість порушників, які наразі притягуються до відповідальності. Вже виявлено 644 об’єкти, на яких здійснювався незаконний обмін валют.

Під час проведення заходів, спрямованих на запобігання порушенням на ринку обігу іноземної валюти та попередження порушень в сфері оподаткування, працівники податкової міліції Луганської області на території м. Луганська припинили незаконну діяльність нелегального пункту обміну валюти.

Діяльність підпільної "обмінки" було припинено під час здійснення "мінялами" чергової тіньової операції з обміну 10 тисяч доларів США на гривні. Загалом під час перевірки кіоску податківці виявили понад 42,5 тисячі доларів США, майже 3,5 мільйона рублів та близько 640 тисяч гривень.

В Запорізькій області місцева комерсантка влаштувала пункт обміну валют в одному з центральних торгівельних закладів  без відповідної ліцензії. Під час огляду в нелегальному обмінному пункті працівники податкової міліції вилучили близько 50 тисяч доларів США, майже 100 тисяч гривень, понад 3 тисячі євро та більше 600 тисяч російських рублів.

Наразі встановлено, що правопорушниця підтримувала тісні стосунки з посадовими особами однієї з місцевих фінансових установ, які постачали їй готівкові валютні кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!